INDTAG MODEBRANCHEN MED STIL

INDTAG MODEBRANCHEN MED STIL

Vi befinder os efterhånden i en verden, hvor normen er at være ambitiøs og målrettet. Det gælder om at være oppe på mærkerne, og være klar til at tage imod mulighederne når de byder sig. Der er mange ting at holde styr på i modeverdenen, specielt den evige bølge af modens udvikling, som ændrer temperatur og retning konstant. Så går du med drømmen om at sætte dit præg på modebranchen? Hos Innovative Fashion Management har vi fundet 5 punkter til din checkliste, så du kan stå skarpt, mens du skaber din karriere i modebranchen.

Dress to impress


Når man arbejder i modebranchen stilles der høje krav til, at du ser godt ud, men samtidig virker professionel og seriøs. Hvis du vælger et outfit som du føler dig veltilpas i, vil din udstråling blive mere selvsikker. Det er vigtigt, at du har et udtryk, der udstråler “selvtillid”, så dit netværk anser dig som en selvsikker og ambitiøs person. Det er individuelt, hvad man definerer som god stil, og derfor skal du finde ud af, hvad der virker for dig. Undersøg hvilke brands der laver tøj, som er efter din smag, og hold dig opdateret på deres nye kollektioner. Vær ikke bange for at stikke ud. Du vil fremstå professionel og stilet, og som én der følger med tidens trends – eller skaber dem.  

Kvadratisk, praktisk, god


Gør dig selv den tjeneste og anskaf dig en taske, hvor du kan have plads til både computer, kalender og andre fornødenheder på farten. Du ved aldrig, hvor længe du skal være afsted, så investér i en taske med plads – men som samtidig er lækker. Der findes mange forskellige brands, der laver tasker og hvis du vil investere i en designertaske, så laver brands som Yves Saint Laurent og Mulberry tasker i en god størrelse, som egner sig til hverdagsbrug. Vil du derimod hellere have en taske i en mere overkommelig prisklasse, kan du roligt gå ud og investere i brands som Adax og Fossil, som laver fede tasker til mere budgetvenlige priser.

Den bedste start på dagen


Vækkeuret ringer, solen er så småt på vej op og dagens gøremål banker allerede på døren. Det kan være svært at kæmpe sig fri af den varme dyne, og derfor er det vigtigt at have noget lækkert at se frem til, så det er nemmere at komme op. Sørg for at have en rigtig god kaffe, som kan brygge og sprede bløde aromaer rundt i dit hjem, mens du går i bad og gør dig klar. Få en god start på dagen og køb dig en lækker, økologisk kaffe fra din kaffe- og tebutik på hjørnet, hvor de har et hav af forskellige kaffebønner fra Sydamerika og Afrika og hvor de kan vejlede dig til netop din yndlingssmag. Er du ikke til kaffe, kan du i stedet opsøge selv samme butik og få dig en grøn-, sort-, hvid- eller urtete, så du kan glæde dig til en dampende varm kop te, inden du går ud af døren.

Be a part of the scene


Det er lidt af en nødvendighed, at holde dig selv synlig og opdateret både på nettet og i den fysiske verden. Din LinkedIn-profil bør være up to date med et klokkeklart CV, med nogle stærke referencer og et professionelt vellignende foto – specielt hvis du er jobsøgende.

Når det er på plads, så skal du have dit netværk i gang. Skab forbindelser til dine arbejdsgivere og kollegaer, så fremtidige samarbejdspartnere eller arbejdsgivere kan finde dig.

Derudover så kom ud. Kom ud til de fede events, modeshows og arrangementer, så du også er med på, hvad der populært og hvor du har mulighed for at møde nye mennesker. Man skal aldrig undervurdere et godt netværk. Det begynder først at være rigtig sjovt, når folk begynder at genkende dig og du pludselig får adgang til exclusive præsentationer af nye kollektioner.

ET LILLE TIP


LET’s TALK FASHION samler modebranchen i Danmark og holder dig opdateret i debatter, indlæg og events, find facebookgruppen her
Job- & Praktik i Modebranchen holder dig opdateret på job- og praktikpladser i modebranchen, find facebookgruppen her

Fashion 2.0


Der er mange gode måder at holde sig opdateret på, blandt andet via de store internationale modemagasiner. Men der findes efterhånden et utal af forskellige app’s til vores smartphones, som kan hjælpe os med at holde styr på, hvad der rør sig i modebranchen. Vogue har lavet en app, der med et nemt og lækkert design poster de store nyheder på den første side i app’en. Så med Vogue’s app har du altid nyhederne lige ved hånden – og så er den ovenikøbet gratis. Du kan downloade den i Appstore, men på nuværende tidspunkt findes den desværre kun til iPhone og andre iOS-devices – Download den lige her

ELLE og Euroman har også app’s, hvor du digitalt kan købe deres magasiner, så du kan læse dem, når du er på farten. Du kan downloade ELLE’s app her, og Euroman’s app lige her.

Der er desuden flere af de helt store fashion weeks der har app’s, som kan hjælpe dig med at blive opdateret på, hvad der sker under arrangementerne. Du kan downloade de forskellige apps i Appstore og GooglePlay, så kan du holde dig opdateret på, hvilke designere og brands, der fremviser nye kollektioner, og hvornår de gør det. På den måde kan du se, hvad der er aktuelt på fashion week rundt om i verden uden nødvendigvis at være til stede selv.

Hvis du kan sætte flueben ved disse 5 punkter på din checkliste, er du et skridt tættere på at fremstå knivskarp og professionel på din vej ind i modebranchen.  


Skrevet af Nicoline Juhl Gyrming & Cecilie Kudahl Hansen