Mød Modebranchen – Lisbet Andersen, advokat i Aumento: Vær kreativ, men tænk også forretningsmæssigt  

Foto: Jeanet Nemmøe
Tekst: Henny Müller Dahl

Lisbet Andersen er uddannet advokat og arbejder til dagligt med markedsføringsret og immaterialret. Hun er vant til at føre retssager om beskyttelse af immaterielle rettigheder, og så har hun mange års erfaring med rådgivning inden for områder som branding og design i blandt andet modebranchen. Ved siden af det juridiske arbejde er hun også tilknyttet som underviser på forløbet Innovative Fashion Management. Vi har spurgt Lisbet om hendes vej ind i branchen, og om hvilke råd hun har til andre, der drømmer om en fremtid inden for samme virkefelt.

Den tidlige interesse for modebranchen


Lisbet Andersen har lige siden barnsben været optaget af modens forunderlige univers, og hun fortæller, hvordan hun altid har haft en særlig interesse for selv at designe og arbejde med tøj. Men hvornår startede denne fascination?  

“Det var nok, da jeg lærte at sy på symaskine som barn, fordi min mor syede. Jeg syede alt muligt forskelligt tøj til mig selv, og en del af det var vist temmelig fantasifuldt i starten. Efterhånden blev jeg mere omhyggelig, og da jeg var ung, syede jeg alt fra undertøj til frakker med pelsbesætning. Men så fik jeg børn. Og havde svært ved at finde tid til andet end lidt børnetøj og en masse lapper på knæene af drengebukser.”

 

Udbyg din interesse for modebranchen gennem Innovative Fashion Management

 

Om vejen ind i branchen og de største succeshistorier


Den tidlige fascination af mode er aldrig helt forsvundet men har siden været med til at præge Lisbets arbejdsliv. Om hvordan det hele startede, udtaler hun:

“Jeg læste HD International Business på CBS og skulle skrive hovedopgave. For at sikre god motivation besluttede jeg at finde et emne, som virkelig interesserede mig. Det måtte selvfølgelig være mode. Jeg kan huske, at jeg var ude hos InWear og lave interview om, hvilke overvejelser de gjorde sig i forhold til, hvor det var smartest at få syet. Det var dengang, en del dansk modetøj blev syet i Østeuropa”.

Som advokat har Lisbet ofte været direkte i kontakt med modebranchen, hvor hun i særdeleshed har fundet stor glæde i at føre retssager, hvor hendes klienter har kunnet sikre deres rettigheder mod billige kopier og efterligninger af designerprodukter.

Gode råd


Vi spurgte Lisbet ind til, hvilke gode råd hun har til andre, der på forskellig vis drømmer om at arbejde i branchen, og om hvad man særligt skal være opmærksom på. Med Lisbets mangeårige erfaring med retssager, rådgivning og konfliktløsning bunder hendes råd særligt i det juridiske og forretningsmæssige aspekt:

“Sørg for at passe på dine rettigheder, følg økonomien tæt og lav gode, skriftlige aftaler med leverandører og andre samarbejdspartnere for at undgå ubehagelige overraskelser. Det er en dejlig og sprælsk branche, men der kan være tendens til, at det hele bliver så luftigt, at den forretningsmæssige del af det får for lidt opmærksomhed. Vær endelig kreativ, men tænk også forretningsmæssigt!”

 

Drømmer du også om at arbejde inden for modebranchen? Læs mere og ansøg forløbet herunder