Fashion Freshmen – Kathrine Schmidt Lauritsen

I artikelserien ’Fashion Freshmen’ sætter vi fokus på en række af vores ambitiøse deltagere på Innovative Fashion Management – et kreativt brancheforløb, der hjælper modeelskere til en karriere i den konkurencepræget modeindustri. Via undervisning fra relevante fagfolk lærer du branchen at kende og styrker dit netværk, så du bliver klar til at sætte dit præg på den danske modebranche. Vi har taget en snak med nuværende deltager Kathrine Schmidt Lauritsen fra Team 1 i Aarhus og spurgt ind til hendes drømme og mål med at deltage i Innovative Fashion Management.

Hvorfor har du valgt at søge ind på Innovative Fashion Management?

Jeg valgte at søge ind på Innovative Fashion Mannagement, da jeg for nyligt har startet mit eget brand Meshes of Meraki, som jeg arbejder på at opbygge, videreudvikle og markedsføre. Jeg tænkte derfor, at forløbet ville være oplagt for mig at deltage i, i forhold til at jeg stadig er i den spæde start på min iværksætterrejse. 

Hvad håber du at tage med dig fra forløbet?

Jeg håber at få en større faglig viden indenfor modebranchen, samt nogle gode råd og vejledning om, hvordan jeg bedst muligt markedsfører mit brand, når fundamentet er ordentlig lagt, og mit sortiment er blevet en smule større.
 

Start din egen karriere i modebranchen via forløbet Innovative Fashion Management

Hvilke projekter er du selv involveret i inden for modebranchen?

Indenfor branchen beskæftiger jeg mig udelukkende med mit eget brand, der har studie i Snoghøj ved Lillebælt. Her bliver alle designs på nuværende tidspunkt udviklet og produceret. Det primære fokus er på bæredygtige tekstiler, såsom GRS-certificeret recycled polyester lavet på plastikflasker, og Piñatex der er et læderalternativ lavet af cellulosefibre og udvundet af ananasblade. De kommende designs bliver lagt på webshoppen i december og består bl.a. af Gots-certificeret økologisk bomuld.

Jeg er også lige nu i dialog med en af mine leverandøre om at få produceret tekstil med eget print i starten af 2019, som jeg bl.a. eksperimenterer med at udvikle i programmet Illustrator. Ligeledes skal min webshop/hjemmeside i starten af næste år opgraderes til et nyere version med et mere modeorienteret layout; det ser jeg meget frem til.

Hvad drømmer du om at opnå inden for modebranchen? Hvor vil du gerne ende henne?

Jeg drømmer om at anskaffe nogle gode og sunde B2B relationer til relevante modebutikker rundt om i verden; først og fremmest her i Europa. Og så håber jeg selvfølgelig på, at Meshes of Meraki i fremtiden vil blive anerkendt som et brand med en stærk CSR-politik og et solidt Code of Conduct.

Hvorfor synes du, man skal sende en ansøgning til Innovative Fashion Management?

Hvis man på nogen måde interesserer sig for iværksætteri og mode, så er Innovative Fashion Mannagement det helt rigtige valg. Her møder man branchefolk i øjenhøjde, som gavmildt deler ud af deres erfaringer og viden.

Drømmer du om at arbejde i modebranchen? 
Læs mere om forløbet og ansøg herunder: