Ung i modebranchen: Mette Truelsen, Eventkoordinator og modeshow-koreograf

Vi har talt med eventkoordinator og modeshow-koreograf, Mette Truelsen, om hendes vej ind i modebranchen og hvilke gode råd hun har til andre, der drømmer om at arbejde i modebranchen.

Mettes interesse for modebranchen opstod, da hun begyndte arbejdet som assistent for den daværende koreograf, Katrine Engberg. Arbejdet som koreografassistent åbnede op for Mettes muligheder, og hendes vej ind i modebranchen.

Fra assistentkoreograf til selvstændig


“Jeg blev tilbudt modeshows, som jeg stod for at afvikle. Derefter tog jeg en projektleder stilling hos Fashion Exclusive (FE).”

Efter stillingen som projektleder hos Fashion Exclusive, tog Mette springet og startede op som selvstændig med virksomheden, TRUE Business som kan findes på www.mettetruelsen.com.

“Jeg blev selvstændig og oprettede min egen virksomhed, for at udvide mine muligheder for at arbejde med flere virksomheder på kryds og tværs, og derved afvikle flere mulige arrangementer.”

I dag består Mettes arbejde dermed af planlægning og koordinering af alle de aktive elementer, som skal inkorporeres i forbindelse med afviklingen af et show eller event.

“Det vil sige designerens og virksomhedens strategi, det dramaturgiske, lyd & lys, Dj, stylist, taler, koreografi, tidsplan, afviklingsplan, budgetter, møder, dekoration, video og SoMe materiale.”

Muscat Fashion Week 2013


Vi har spurgt Mette hvad hendes største succeshistorie inden for sit arbejde har været, og der er særligt en begivenhed som har gjort indtryk.

“Muscat Fashion Week 2013 i Oman, vil altid stå som en kæmpe succeshistorie. FE stod for produktionen af denne arabiske modeuge, og jeg var en del af det team, som sørgede for at det lykkedes. Det var en kæmpe produktion som bestod af 12 arabiske designere på 3 dages afvikling. Det var et virkelig sejt projekt i kulturrammer, som gjorde det utroligt spændende at skabe noget nyt og til tider udfordrende, når man ikke taler samme sprog eller ordsprog. Jeg fik nye bekendtskaber, som jeg stadigvæk vedligeholder den dag i dag, og jeg lærte en masse om modeverden, og hvad der er skal til for at producere en modeuge, som giver omtale hos verdenspressen.”

Endt på rette hylde


Vi spurgte Mette hvor hun drømmer om at ende henne i modebranchen, og her var svaret tydeligt.

“Jeg er heldigvis endt præcis der hvor jeg drømte om. Som eventkoordinator og koreograf bliver jeg hyret til diverse projekter på freelance basis. Det giver en frihed til at arbejde med flere brands og bureauer, når jeg blandt andet afvikler modeshows under Copenhagen Fashion Week.”

3 gode råd til unge ildsjæle


Afslutningsvist har vi spurgt Mette om hun har nogle gode råd til andre, som drømmer om at arbejde i modebranchen, og der er særligt 3 ting, som hun mener at andre kan tage med sig:

  1. Vis dit værd ved at arbejde 100% fokuseret på de opgaver du påtager dig.

  2. Forvent ikke en høj løn fra start, men stræb efter at arbejde dig hen imod det du drømmer om.

  3. Vær dig selv og husk at holde fast i venner og familie, som ikke er i modebranchen, så du ikke mister jordforbindelsen.


Hvis du har lyst til at se præcist hvad Mette Truelsen har arbejdet med, så kan du her se en video fra dette års cphfw og Mettes arbejde:


Synes du at Muscat Fashion Week lød interessant? Du kan her se en video, som viser hvad Mette var med til at skabe tilbage i 2013:

Skrevet af Nicoline Juhl Gyrming