The Big Four – London Fashion Week

Modeugens historie går langt tilbage, og man kan undervejs ikke undgå at støde på byerne New York, London, Milano og selvfølgelig Paris. Disse byer er dem som rent historisk har været med til at definere rammerne omkring det vi i dag forstår ved en modeuge – og derfor går de også under navnet The Big Four.

Hos Innovative Fashion Management har vi derfor rettet blikket mod den anden af disse modeuger, nemlig London Fashion Week. Vil du gerne vide mere om modeugen og dens historie – så læs med her.


The City of London

London Fashion Week blev grundlagt i 1984 af “The British Fashion Council”, som stadig arrangerer modeugen den dag i dag. Det var den første modeuge som brugte udtrykket “Fashion Week”, som er blevet brugt lige siden dens start og frem til i dag.

Det kan siges at London Fashion Week er den modeuge som tør at rykke ved grænser, da man ikke er bange for at gå forrest eller have en kritisk vinkel på politiske emner. Tidligere har London Fashion Week blandt andet taget emner som skønhedsidealer og global opvarmning op.

Modeugen strækker sig over fem dage, hvilket gør den til den korteste modeuge ud af The Big Four. På de fem dage bliver der afholdt 52 runway shows, og mere end 150 designere er involveret i modeugen.

London Fashion week er desuden kendte for at gå forrest, blandt andet når det kommer til teknologi. I foråret 2010 var modeugen den første til at live-streame deres begivenhed direkte, så hele verdenen kunne følge med online.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om LFW på deres hjemmeside: https://www.londonfashionweek.co.uk/

Du kan også læse den første artikel omkring The Big Four og New York Fashion Week lige her

Drømmer du om at arbejde inden for modebranchen, og måske endda være med til at arrangere eller fremvise dit unikke brand på en modeuge? – Så er Innovative Fashion Management måske noget for dig

Skrevet af Nicoline Juhl Gyrming