--

Sara Kramer laver det hun elsker og er godt i gang med at etablere sig selv i modebranchen

Foto: Lebo Akatio

Tekst: Sofie Segall

Sara Louisa Kramer står bag smykkemærket SARA LOU, som er at finde blandt alle de inspirerende designere på Finders Keepers i år. For Sara har det altid været en drøm at arbejde med smykkedesign og pludselig kunne det lade sig gøre. Vi har taget en snak med Sara om hvordan muligheden opstod og om hvad fremtiden bringer.

Hvornår startede interessen med at lave smykker?

Det har vel altid været en lille drøm jeg har haft, men det startede for alvor tilbage i 2015, hvor jeg var i gang med en handel og detail uddannelse og her begyndte jeg at bemærke smykkefaget. Jeg fik mine egne ideer til hvilke smykker jeg ønskede mig, så jeg begyndte at tegne og skitsere nye smykkedesigns hver gang jeg havde muligheden for det. Jeg mødte så en smykkedesigner som arbejdede som guldsmed, hun hjalp mig i gang med faget og inden længe fik jeg købt mig en smedebænk. Jeg blev siden da oplært af uddannede og begyndte at tage smedekurser forskellige steder. Jeg blev hurtigt glad for faget, og i dag har jeg mit eget værksted, hvor jeg udarbejder mine egne designs. 

Hvordan ser din dagligdag ud? 

Jeg arbejder dagligt på SARA LOU, meget tid går i designprocessen og håndarbejdet. 

Jeg befinder mig næsten hver dag i indre by, hvor jeg lader mig inspirere af den rå side ad København, det mere stilrene og rustikke. Jeg kan simpelthen blive fascineret af de mindste ting som giver inspiration til smykker. Om det er en bygnings facade eller forbigående mennesker.
Noget jeg prioriterer meget er at have positive, kreative mennesker i min hverdag, da de får mig til at tænke ud af boksen. Fællesskab med mennesker som også har øjnene åbne for designverden, og som drives af kreativiteten. Som malere, tøjeksperter, fotografer mm. Helt forskellige brancher men fællesskab med dem inspirerer mig i min hverdag, og får mig til at åbne øjnene for det smukke i hverdagens sus.

Ellers indeholder min dag en masse kaffe, et deltidsjob og studielæsning. Så der er altid meget at se til.

Har du gang i nogle projekter, som du synes er særligt spændende fortiden?

Der sker en masse både i værkstedet og ude. Jeg arbejder på en ny kollektion som jeg har glædet mig rigtig meget til at vise frem, den udkommer i den nærmeste fremtid. 

Derudover er jeg lige begyndt på et samarbejde med nogle fede butikker i indre København, men alt dette kommer der mere om på de sociale medier. Jeg ser frem til alt det nye i 2020!

Er det dit første år på Finders Keepers? 

Ja det er mit første år på Finders Keepers, Men ikke mit første designermarked. Jeg ser meget frem til markedet i Marts, og til at møde mennesker som også værdsætter håndarbejdet og kreative ideer som slår unikt ud.

Hvad har været din største succes med SARA LOU? 

Noget helt specielt har været kunders tilbagemeldinger på deres køb, at få komplimenter og høre deres begejstring for smykkerne har nok været noget af det vigtigste for mig. Jeg har også oplevet at være i byen eller på arbejdet hvor både forbigående og kunder opsøger mig for så at komplimentere og spørger ind til mine smykker, dette giver bare en glæde og bekræftelse i mit fag.

Hvad er dine fremtidsvisioner for SARA LOU? 

Jeg ønsker bare at blive ved med at designe. Det føltes skønt at være designeren og ikke lade noget holde mig tilbage. Hvor jeg er om 1 eller 10 år ved jeg ikke, men jeg glæder mig ved tanken om at jeg er i gang. Det tror jeg også er noget jeg vil opmuntre andre kreative sjæle til, at bare springe ud i det.