--

Interview med Mathilde Sunke, kursist på Innovative Fashion Management-forløbet

Foto: Privat

Vi har interviewet kursist Mathilde Sunke om hendes forhold til modebranchen og hendes forventninger til forløbet. Læs med her og bliv inspireret af hendes passion for mode og ambitioner inden for modebranchen.

Hvorfor drømmer du om en karriere i modebranchen?
Jeg har altid haft en stor passion og interesse for mode, så at kunne arbejde med noget, jeg elsker og går så meget op i, ville være helt fantastisk.

Hvad fik dig til at ansøge om en plads på Innovative Fashion Management-forløbet? 
Jeg vil gerne blive klogere på modebranchen og finde ud af, hvilke områder inden for branchen, som jeg vil arbejde mig hen imod. Derudover søger jeg ind på uddannelsen som designteknolog, så jeg tænkte derfor, at dette forløb ville være et rigtigt godt grundlag at have, også for at opbygge et stærkt netværk inden for branchen.

Hvorfor synes du, at det er vigtigt at uddanne sig inden for modebranchen? 
Det er vigtigt for at holde branchen i gang, samtidig med at kunne skubbe modebranchen i en mere bæredygtig retning.

Hvor ser du dig selv arbejde henne inden for modebranchen?
Jeg synes mode-marketing lyder rigtig spændende, og det er noget, jeg også kan se mig selv arbejde med i fremtiden. 

Hvilke færdigheder eller kompetencer glæder du dig mest til at udvikle (eller forbedre) under Innovative Fashion Management-forløbet? 
Jeg er spændt på at lære mere om modeindustrien og blive klogere på de forskellige aspekter, der er i modebranchen. Jeg glæder mig også meget til at udvikle min kreativitet og effektivisere min kommunikation.

Hvilke specifikke modebrands, virksomheder eller branche-personligheder, ser du op til eller inspireres du af?
Jeg ser utrolig meget op til det historiske modehus, Chanel. Samtidig inspirerer de danske modebrands Ganni, Sissel Edelbo og By Malene Birger mig rigtig meget. Derudover bliver jeg utrolig inspireret af modemagasiner. Her er Vogue min absolutte favorit.

Hvilken modebegivenhed, udstilling eller show har haft størst betydning for dig og din interesse for modebranchen, og hvorfor?
Chanel’s SS 1995 modeshow har klart haft størst betydning for min interesse for modebranchen. Jeg synes showet satte tonen for de næste årtier og repræsenterede Karl Lagerfeld rigtig godt. Det blev også til min absolutte yndlings mode-æra, og jeg synes, det er en af de mest ikoniske modekollektioner nogensinde. Det var også outfits fra dette modeshow, som jeg begyndte at tegne for første gang.

Hvordan holder du dig opdateret med de seneste trends, nyheder eller innovationer inden for modebranchen?
Jeg holder mig især opdateret på sociale medier, hvor jeg følger mine yndlings modebrands og mode-personligheder, som inspirerer mig. Samtidig nyder jeg at læse modemagasiner, som også holder mig opdateret på modebranchen.

Drømmer du også om en fremtid i modebranchen og blev du inspireret af interviewet med Mathilde? Ansøg om en plads på Innovative Fashion Management-forløbet med det samme og skyd din karriere i gang!