Caroline Hundsholt: »Vi møder modens sprog hver eneste dag, for vi bærer alle tøj, og vores beklædningssprog kan snakke lige så meget som ordene, der kommer ud af munden.«

Foto: Privat

Tekst: Sofie Segall

For den sprudlende beklædningsdesigner Caroline Hundsholt, har mode har altid fyldt meget og med sit kreative øje, har hun store ambitioner for hvad moden kan skabe. Caroline fortæller her om hendes tanker og processer bag skabelsen af hendes design.

Hvornår startede interessen med at lave tøj?

Jeg har altid været optaget af modens symbolik og moden som kommunikationsmedie, så det handler ikke altid så meget om selve tøjet, men mere om historien. Med moden er det muligt at udtrykke tanker, skabe betydning og kommunikere med andre. Vi møder modens sprog hver eneste dag, for vi bærer alle tøj, og vores beklædningssprog kan snakke lige så meget som ordene, der kommer ud af munden.

Hvordan ser din dagligdag ud?

Jeg studerer på KADK på kandidatuddannelsen ’Fashion Design’, så normalt bruger jeg rigtig meget af min tid på skolen. Lige nu er jeg flyttet til Amsterdam, for at tilbringe et semester i praktik hos en modevirksomhed.

Har du gang i nogle projekter, som du synes er særligt spændende fortiden?

Lige nu, i mit praktikforløb, er det ret spændende at arbejde for andre designere. I mine egne projekter handler det meget om mig og mine visioner, her er det interessant at arbejde med og lære andres værdier at kende.

Er det dit første år på Finders Keepers?

Det er min første gang på Finders Keepers. Jeg tager projektet ’ch studio’ med, som en række tøjkollektioner lavet af secondhand tekstiler. Derfor er alle stykker tøj helt unikke, og jeg vil aldrig kunne lave præcis den samme skjorte eller kjole igen. Det giver den værdi til tøjet, som jeg synes det fortjener. Jeg synes det er enormt spændende at udforske hvordan vi kan skabe bæredygtigt tøj, og det kan jeg med @ch___studio.

Hvad er dine fremtidsvisioner?

Min fremtidsvision er lige nu at blive ved med at udforske mit fag. Som kunstnerisk designer er jeg beæret over at have mulighed for at berøre vigtige emner gennem beklædningsfaget. Beklædning handler om kønspolitiske emner, identitet, kultur, politik, kropsforståelse og ikke mindst bæredygtighed. Den bæredygtige dimension er meget vigtig for mig og fylder altid en bærende del i mine projekter.