--

Interview: Underviser og Social Commerce Specialist, Jonas Bech Langer, deler sine erfaringer omkring nøglen til succes i modebranchen

Jonas Bech Langer underviser på Innovative Fashion Management-forløbet og arbejder til dagligt som Social Commerce Specialist hos virksomheden BeSocial. Læs med her og lad dig inspirere af hans egen vej ind i modebranchen og få samtidig del i hans personlige råd til dig, der ønsker en karriere i den konkurrenceprægede branche.

Kan du fortælle lidt om dig selv og din nuværende rolle i modebranchen?
Jeg er 29 år, bor i Århus og arbejder som Social Commerce Specialist hos BeSocial, hvor vi fortæller fængende historier for mode-, bolig- og livsstilsbrands gennem annoncer på sociale medier. Dette indebærer strategisk planlægning, kampagneudvikling og analyse af resultater.

Hvornår startede din interesse for modebranchen, og hvad motiverede dig til at forfølge en karriere inden for dette felt?
Jeg har altid været fascineret af mode og blev motiveret til at forfølge en karriere inden for branchen på grund af min fascination for den konstant skiftende natur af branchen og dens evne til at påvirke kultur og samfund.

Hvordan kom du selv ind i modebranchen?
Jeg kom ind i modebranchen gennem en kombination af uddannelse og praktisk erfaring. Jeg har studeret markedsføringsøkonom på Aarhus Erhvervsakademi, HA på Aarhus BSS og været kommunikationspraktikant hos Food Festival i Århus. Herefter opsøgte jeg jobmuligheder inden for bureaubranchen, da det var dét, der tiltalte mig mest.

Hvad ser du som de mest værdifulde egenskaber eller færdigheder, som en person skal besidde for at lykkes i modebranchen?
De mest værdifulde egenskaber og færdigheder i modebranchen inkluderer kreativitet, trendsans, kommunikationsevner, evnen til at arbejde under pres og tilpasse sig hurtigt samt en god forståelse af forbrugernes adfærd og markedstendenser.

Hvorfor er uddannelse og dygtiggørelse vigtigt, hvis man ønsker en fremtid i modebranchen?
Uddannelse og dygtiggørelse er afgørende i modebranchen, da det er en konkurrencepræget industri med konstante ændringer. At holde sig opdateret med de seneste trends, teknologier og markedsstrategier er afgørende for succes.

Hvilke projekter, som du har været en del af, har betydet mest for dig og din karriere indtil videre?
Nogle af de projekter, der har betydet mest for mig, er dem, hvor jeg har haft mulighed for at være med til at skabe og implementere løsninger, der har haft en positiv indvirkning på vores kunders forretning og brand.

Hvilke råd vil du give til nye talenter, der ønsker at forfølge en karriere i modebranchen baseret på dine egne erfaringer?
Mit råd til nye talenter, der ønsker at forfølge en karriere i modebranchen, er at være åbne for læring og konstant at stræbe efter at forbedre deres færdigheder og viden. Vær passioneret, vær villig til at tage chancer og vær vedholdende, da det kan være en udfordrende, men også givende vej at følge. Vær også proaktiv med at netværke og opsøge muligheder for at få erfaring og lære af andre i branchen.


Drømmer du også om at arbejde i modebranchen? Så kan vores karrierefremmende forløb hjælpe dig. Læs meget mere om det lige her.

– Innovative Fashion Management –